Ohrid 8. mart 2014.


 ohrid

Termin: 07.03./09.03.2014. godine

Cena: 75€

Tip prevoza: Autobus

acrobatohrid-8-mart-2014

OHRID


Ohrid je veličanstven grad koji se nalazi u jugozapadnom delu Makedonije i vodeći letnji turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolevka slovenske pismenosti. Grad Ohrid je smešten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa.

1. DAN: VALJEVO – MAKEDONIJA (OHRID)
Sastanak učesnika putovanja u VALJEVU u 22:30 sati, na autobuskoj stanici "Europa busa". Polazak u 23:00 sati. Polazak iz LAZAREVCA u 23:30 sati. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.


2. DAN: OHRID
U jutarnjim časovima dolazak na OHRID. Smeštaj u hotel. Obilazak Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: crkva Sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva presvete Bogorodice Perivlepte, crkva Sv. Klimenta, amfiteatar... Fakultativna vožnja brodom u trajanju od 1h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Večera uz muzički program. Noćenje.


3. DAN: OHRID – VALJEVO
Nakon doručka, izlet do Svetog Nauma. Nalazi na najjužnijem kraju Ohridskog jezera, u blizini izvora Crnog Drima, neposredno uz makednosko-albansku granicu. Obilazak manastira Sv. Nauma. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija, poznat po isceliteljskim moćima. Gradnja manastira je završena 900. god., a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Iz dvorišta manastira, koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero, albanski grad Pogradec i okolne planine. Nakon razgledanja manastira i izvora Crnog Drima povratak za Srbiju. Dolazak na polazno odredište posle ponoći.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz turističkim autobusima koji ispunjavaju sve uslove za bezbedan prevoz putnika;
- Smeštaj u hotelu sa 3* u Ohridu,u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 1 /jednog/ polupansiona (svečana večera uz muzički program);
- Obilazak Sv. Nauma;
- Usluge stručnog turističkog vodiča;
- Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete (Vožnja brodom u trajanju od 1h - 5€), individualni troškovi, Putno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji).

DOPLATE: Doplata za 1/1 sobu iznosi 15€;

NAČIN PLAĆANJA:
- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred putovanje.
- Čekovima građana i administrativnom zabranom, 40% prilikom rezervacije, ostatak na rate do 20. juna 2014. godine.

NAPOMENA:
Program je rađen za min 40 putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu,...) potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja TA"Europa travel" Valjevo licenca OTP 81/2013 od 24.09.2013. godine.

ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA USLUGA
"EUROPA TRAVEL" D.O.O. VALJEVO

Proba modul

ribbon

Proba modul

top